For legene

"Jeg startet å jobbe med Nye leger AS i september 2022. Det å jobbe med Nye leger har vært det beste valget jeg har gjort ved starten av min karriere. Jeg fikk mulighet for daglig telefoniske supervisjon samt ukentlig undervisning i gruppe med andre LIS1- ventere. Dette har gjort at jeg nå er godt forberedt til lis-1 stilling både på sykehus og i kommunen."

Nye Leger AS formidler leger til vikariater i kommunene. Det er arbeid som vanligvis er godt betalt med bolig og reise dekket.

Begrepet «Betalt turisme» er beskrivende for hva mange kolleger opplever når de tar et vikariat noen uker i en av landets mange vakre kommuner. Du får godt betalt for en reise som gir deg både faglig utbytte, store naturopplevelser og gode menneskemøter. Litt avhengig av kommunenes størrelse varierer arbeidsmengden, men ofte er den relativt beskjeden, sammenlignet med fastlegepraksis i sentrale strøk. Mange kommuner har få innbyggere, men trenger flere leger for at vaktbelastningen ikke skal bli for høy.

Det er likevel ikke slik at du må ta legevakt i alle kommuner. Større kommuner og interkommunale legevaktordninger åpner for at kolleger som ikke ønsker å ta legevakt, også kan melde seg som vikar.

Hvis du sitter i en travel fastlegepraksis, så tenk på muligheten for at vi finner en vikar for deg i din praksis, mens du har et vikariat i en vakker kyst- eller fjellkommune. Tenk litt på det! 

Som vikar gjennom oss inviteres du med i gruppen av leger som har tilgang til våre DocHubs og de faglige tilbudene vi utvikler. Hvis du har tanker og ønske om å bidra i vårt arbeid med LIS1-venterne, så vil vi svært gjerne høre fra deg. Vi legger vekt på å formidle kolleger som vi føler vi kjenner og kan gå god for. Derfor vil vi gjerne snakke med både deg og referansene dine, før vi tar deg med i gjengen.

 LIS1-ventere

LIS1-ventere er leger som ikke har startet norsk spesialisering (LIS-tjeneste).  Dette er leger som har full norsk autorisasjon og rekvisisjonsrett, som uttrykk for at norske myndigheter anerkjenner deres kompetanse. De har imidlertid ofte begrenset kunnskap om norsk helsetjeneste og det lov og regelverk som styrer den. De har gjerne også begrenset praktisk erfaring som lege. Vår formidling og veiledning av disse legene har dette som utgangspunkt.

Tidlig gis legene innføring i helselovgivning, takstbruk, journalsystem og NAV.

Den første tiden i jobb legges vekt på metodisk tenkning ved utredning og behandling, konsultasjonen, journalføring, henvisninger og kilder for mer kunnskap (NEL, offentlige veiledere o.a.)

Etter hvert legges det mer vekt på problemspesifikke tema som dukker opp i den kliniske hverdagen.

Veiledningens omfang og innhold tilpasses den enkelte leges kompetanse og utvikling.

Det er et siktemål for tjenesten og undervisningen at den skal styrke legenes søknad for LIS1-tjeneste.

Nye Legers «DocHubs»

Dette er videomøter som er åpen for de legene som ønsker å delta. Det lages grupper av leger som ukentlig møtes på Teams for å diskutere fag i en uformell form. Du må i forkant registrere deg i kontaktskjemaet vårt, kontaktinformasjon, kompetanse og HPR nummer. DocHubs er tilgjengelig bare for leger og vi ønsker å lage grupper som ikke er for store, og som er en fin miks av erfarne og mindre erfarne kolleger.

Gruppene har en leder, men finner sin egen form. Tema og ansvar for innhold avtales som regel på forhånd. Casebaserte diskusjoner er ofte lærerike. Det kan også være hensiktsmessig at man over tid dekker hovedområdene av medisinen. Noen ganger slår vi sammen gruppene når vi kan by på en samtale med eller forelesning av kollega eller andre som vi tror alle har interesse av.